keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Luonnokset saapui arkkitehdilta

Tänään sain tuoreeltaan kouraan arkkitehdin luonnoksen tilojen käytöstä ja voin sanoa että todella hyvältä näytti! Kaikki tarvittava saatiin tiloihin loppujen lopuksi mahtumaan, ja jos tuo yksi oma idea vielä menee läpi niin myös sitä kaipaamaani oleskelutilaa tulee mukavasti, ainakin sen verran ettei tarvi itsekseen nurkassa istuskella.

Piirrustusten lisäksi tuli sekä hyviä että huonoja uutisia. Hyviä uutisia oli se, että nyt ei mitään esteitä hankkeelle enää ole, eli LÄHES kaikki määräykset ja vaatimukset oli tiedossa. Ei siis tule mitään pommia että osta ilmastointiin uus kone, maksaa miljoonan. Paska juttu on se, että sitä yhtä määräystä en tiennyt.. Palopäälikkö vaatii, että jos tilassa on yli 60 ihmistä, niin "kaksisuuntaisia poistumisteitä" on oltava kaksi kappaletta. Kaksisuuntainen poistumistie tarkoittaa 1200mm leveää väylää, nyt toinen on 1200mm ja toinen 900mm.. joten 30 sentistä johtuen joudun pudottamaan asiakaspaikkojen määrää 25% :( ellei nyt ihmeitä tapahdu ja perusteluni mene läpi, mitä ei ole tapahtunut vielä kertaakaan tämän prosessin aikana.. jokatapauksessa tuo 60 asiakaspaikkaakin on varsin riittävä (todennäköisesti 80% ajasta riittää) mutta harmittaa myydä ei-oota sitten ruuhkahuippuina, kun tietää että tilat vetäisi väkeä mutta määräykset ei salli ottaa.

No, hostellin ilme on nyt siis valmis (eli joko se n. 80 paikkaa tai sitten se n. 60 paikkaa) ja remontit voi alkaa heti kun saadaan avaimet käteen ja rakennuslupa heltiää, eli kyllä tässä varsin positiivisin mielin ollaan! Yliopisto on jo kerännyt kimpsunsa ja kampsunsa kasaan, joten saan varmaankin avaimet jo ensi viikolla haltuun. Siitä alkaa taas sitten uusi vaihe!

Ei kommentteja: