lauantai 11. heinäkuuta 2009

Hostellien tähtiluokitus

Lauantai alkuilta ja tekemisen puutetta, päätin googletella (taas) hiukan hostelleista. Löysin mielenkiintoisen tekstin Suomen Retkeilymajajärjestön hostellien tähtiluokituksesta. Pääsääntöisesti hostellit jaetaan kolmeen ryhmään: Normaalitasoinen hostelli ***, korkeatasoinen **** ja alempitasoinen **.

Teksti oli varsin mielenkiintoista luettavaa, sinänsä hyödyllistä mutta myös hostelleissa yöpymään tottuneille hiukan huvittavia kohtia... esim korkeatasoisessa hostellissa tulee olla "IYHF:n oppaita myynnissä". Selvä.

Lista normaalin hostellin vaatimuksista on sinänsä hyvä, että sitä voi käyttää vertailukohtana omaan hostelliinsa. Itseä lähinnä ihmetyttää se, että neljän tähden hostellissa on pääasiassa vain 1-3 hengen huoneita..ja vuoteista alle puolet kerrossänkyjä. menkää omenahostelliin prkl! :)

Linkki: Hostellien luokittelu

Tässä vielä lähde, olisi mukava kuulla lukijoiden kommentteja tähtiluokituksesta.. oletteko samaa mieltä vai vaikuttaako joku asia selkeästi enemmän/vähemmän kun SRM:n listassa.

edit: oli vähän hämysti toi linkki...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Opaskirjat ei kiinnosta, mutta pari juttua mitä olen kaipaillut, on lukittava kaappi jonnekin sängyn lähimaastoon (=arvotavarat yöksi jemmaan) ja sen lähelle pistorasia, että saa luurin ladattua yön aikana.