keskiviikko 20. toukokuuta 2009

No joko nyt???

Pallontallaajien puolelle taisinkin jo kirjoittaa, että nyt on (taas) hiukan toivoa ilmassa.

Edellisessä viestissä mainitsin nuo varasuunnitelmat ja selvittelin niitä ja yhtäkkiä tilanne onkin se että tekemäni tarjous on hyväksytty, vielä väännetään vain kättä että kuka maksaa ja mitä! Eli löysin sopivat tilat (tien toisella puolella edellisistä :D ) ja ilmeisesti myös saan ne. Hienointa on vielä se, että kaava sallii tälle alueelle (eli 5 metrin päähän edellisestä paikasta) majoitustoimintaa, joten mitään pitkää lupaprosessia ei tarvita! Tilat ovat samankokoiset, sisusta tosin poikkeaa aika paljon tästä ensimmäisestä vaihtoehdosta. Jokainen hostellissa nukkunut tietää, että hostelli voi toimia täydellisesti mitä erilaisimmilla pohjaratkaisuilla. Uuden tilan kohdalla yleisiä tiloja joudutaan karsimaan jonkun verran, mutta sitä on silti reilusti enemmän kun suurimmassa osassa hostelleja missä itse olen yöpynyt.

Ettei asia olisi ihan näin helppo, muutama hidastekin löytyy. Ensinnäkin väännetään vielä kättä hinnasta ja siitä kuka remontit tekee. Itse tottakai olen sitä mieltä että maksan mahdollisimman vähän ja omistaja remontoi :) persuuksissa on vain ikävä tunne että se on minulle joko tai... no, se nähdään tiistaina. Toinen ongelma on se, että tilat ovat parasta aikaa käytössä. Rakennusluvan puolesta tilan saisi käyttöön jopa kahdessa viikossa, mutta harmikseni nykyinen vuokralainen on pahimmillaan tiloissa elokuun loppuun. Omistaja on luvannut tehdä parhaansa savustakseen heidät aikaisemmin ulos. Kolmas hankaloittava juttu liittyy taas tähän määräyspolitiikkaan... ilmastointi on helpommin toteutettavissa kuin edellisessä tilassa, mutta paloilmoitinjärjestelmää joutunen odottelemaan syys-lokakuulle; palotarkastajan kanta oli että aikaisemmin ei saa liiketoimintaa aloittaa, kyseessä kuitenkin sen verran suuri tila ja paljon asiakaspaikkoja.

Jos nyt kaikki menisi niinkuin elokuvissa, tarkoittaa se sitä että hostellini avaa ovet 1.9. Vaikka itse kierosta huumorista pidänkin, välillä tosin tuntuu että tämän elokuvan käsikirjoittajalla on todella surkea huumorintaju: ei naurata. Kesä näyttää nyt siis karanneen tältä vuodelta ja koitan kovasti etsiä töitä että jollain elelisi sinne syksyyn asti. Syksystä sitten iso vaihde päälle ja toivotaan oikein vilkasta talvea että hostelli olisi vielä keväälläkin pystyssä :)

Ei kommentteja: