sunnuntai 16. elokuuta 2009

Avainsekoilua

Hostellirintamalla on luonnollisesti välillä myös vastoinkäymisiä, toivotaan että eivät ole vakavia..

Kerrotaan nyt ensin kuitenkin keventävä tarina. Kaveri ja isä halusivat päästä tutustumaan hostellin tiloihin ja arvioimaan tarvittavaa remontin määrää. Lähdimme siis torstaina Tampereelle avaimet taskussa ja peräkärryssä sängyn osat. Kun pääsimme perille, niin kappas, avaimet eivät käyneetkään ulko-oveen!
Päätimme yrittää takakautta.. no, samanlainen lukkohan sielläkin oli. Ajattelin kuitenkin koittaa onko ovi lukossa, niin vanha, puinen ulko-ovi aukeaa räsähtäen (ilman väkivaltaa). Lukko on edelleen lukitusasennossa, mutta oven muut osat antoivat periksi. Hyvä juttu meille, päästiin sisään. Hissillä kutoseen ja eikun sisälle...paitsi että avaimet eivät käy myöskään toimitilan oveen. Mitäs helvettiä? Aivot raksuttaa ja miettii c-vaihtoehtoa.. muistin että kaikissa muissakin kerroksissa on ollut yliopisto vuokralla, joten lähdin alaspäin kokeilemaan avaimia. Kolmosen kohdalla onnisti, avaimet olivatkin sinne! Ovesta sisään, tavarahissiin, tavarahissillä kutoseen ja ovi auki muulle porukalle. Hienosti pelittää homma! Sitten tavarahissillä alakertaan hakemaan sänkyä ja huomasimme, että tavarahissillä pääsee taloon sisään kuka tahansa, tavarahissin ulko-ovi ei siis ollut lukossa. Kätevää. Kun ensimmäiset arvokkaat omat tavarat saa sisään niin tavarahissin ovesta löytyy kutoskerroksesta 10 kilon lukko..
Vielä sitten viimeisenä silauksena huomasimme että osa toimistoista oli lukossa ja olisimme halunneet päästä katsomaan joka puolelle, kun kerta ensimmäistä kertaa paikan päällä ilman että joku hönkii vieressä. Jonkun oikun johdosta päätin kokeilla yliopistolta saamiani avaimia toimiston oveen, ja johan toimi! Eli olin saanu avaimet jolla en pääse ulko-ovesta enkä sisäovesta, mutta toimiston ovesta kyllä! Sekä kolmannen kerroksen sisäovesta. Hienoa!!...

Ei kommentteja: