tiistai 30. kesäkuuta 2009

Väliaika, kahvia ja pullaa.

Pieni tilannepäivitys taas:

Vuokrasopimus piti allekirjoittaa huomenna (keskiviikkona), mutta vuokranantaja haluaa vielä tarkistaa muutaman seikan. Käytännössä nyt siis enää väännetään vuokranmaksun alkamisajankohdasta, ajattelin heti alkuun opetella bisneksen teon pelisääntöjä ja pitää kiinni omasta edustani; minulla on ollut paha tapa antaa liian helpolla periksi. Kerroin siis tilan omistajalle ehtoni ja hän nyt siellä sulattelee vielä, ei ainakaan suoralta kädeltä tyrmännyt ideaani. Ongelmalliseksi vuokranmaksun tekee se, että tilat sopivat majoituskäyttöön vasta, kun tarvittavat perusparannukset taloyhtiön toimesta on tehty. Tämä tarkoittaa käytännössä syys-marraskuuta. Minun ei ole mitään järkeä maksaa vuokraa kahdelta kuukaudelta, jos palotarkastaja kieltää liiketoiminnan aloittamisen... joten tästä nyt neuvotellaan.

Muuten kaikki näyttää mukavalta ja aurinkokin paistaa ulkona. Tämä tilahan oli tavallaan kompromissi mihin jouduin päätymään, mutta eilen sain viimein kaikki suunnittelun palaset loksahtamaan kohdalleen joten viimeisetkin murheet tilankäytöstä poistuivat. Tottakai tila voisi olla isompi, halvempi, käytännöllisempi jne, mutta kun peilaa hostelleihin missä maailmalla on ollut yötä, niin täyttää kriteerit vallan mainiosti. Kaikkea ei aina voi saada, korvataan puutteet sitten hyvällä palvelulla :) tai ainakin kovasti yritetään.

Hostellin nimi ja sijainti voidaankin sitten julkaista jo toivottavasti ensi viikolla, sitten alkaa irtaimiston hankinta, markkinointi ja sopimusten laatiminen. Siistiä!

Ei kommentteja: