tiistai 21. huhtikuuta 2009

Ikuista odottelua

Välillä tuntuu että elämä tän hostellin ympärillä pyörii loputonta kehää. Selvitän yhden asian -> uusi asia pomppaa esiin, selvitän sen -> taas uusi ongelma. Blogiakin on helvetin hieno kirjoittaa, kun mitään ei tapahdu. Tilanne on taas se, että on "yksi asia" mikä pitää selvittää ja jos se natsaa niin lähdetään kirjoittamaan vuokrasopimusta. Oikeastihan se menee niin, että sitten joku keksii taas jonkun pykälän mikä on tarkistettava. Tänään Tampereen LVI-tarkastajalla on kyllä valta vetää koko homma jäihin omalla lausunnollaan, joten voipi olla että blogi loppuu tähän päivään..

Jotain on kuitenkin saatu aikaankin. Eilen kävin kirjoittelemassa valmiiksi yrityksen perustamispaperit ja samalla tuli sorvattua lopullinen nimi osakeyhtiölle. Yhtiön nimi tulee olemaan eri kun varsinainen liiketoiminnassa käytettävä. Yrityksen nimen optimointi oli hauskaa puuhaa ja yritysneuvojan kanssa vielä paikan päällä fiilailtiin sitä niin, että näkyvys luettelomedioissa oli tehokkain mahdollinen.

Huomenna pitäisi Finlaysonilta tulla täti esittelemään patjoja, peittoja ja tyynyjä. Itse näen hostellibisneksen niin, että paljosta voi tinkiä mutta yöunista ei. Jos remontteja ei lasketa mukaan, niin hankintapuolella petivaatteisiin menee helposti enemmän rahaa kuin itse sänkyihin, mutta toisaalta laadukkaita tuotteita ei tarvitse myöskään ihan heti vaihtaa. Anoppi jaksaa aina hokea että "köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa", pitänee paikkansa myös yritysmaailmassa.

Perjantaina sitten vielä tapaaminen tilitoimiston rouvan kanssa ja parin tunnin sessio yrityksen tilinhoidoista, heidän palveluista, palkanmaksuista jne. odotan kyllä innolla, varmasti paljon opettavaisempi parituntinen kun yksikään kirjanpidon kurssi koulussa. Loppuviikon ohjelma siis sillä varauksella että LVI mies ei ammu yritysideaani alas typerien suositusten takia. Yritin kyllä kovasti vedellä oikeista naruista ja sain vielä hyvä suosittelijan asialleni, mutta virkamiehen mieli on aina arvaamaton.

Tälläistä hostellirintamalla tällä kertaa.

2 kommenttia:

Kirjanpitäjä kirjoitti...

Mielenkiintoinen blogi! Tilitoimisto kannattaa valita kerralla oikein, sillä huono valinta voi tulla kalliiksi.

Oletko joutunut hankkimaan lakimiehen apua kaikissa toiminnan aloittamiseen liittyvissä kiemuroissa?

Ville kirjoitti...

Tuo tilitoimiston valinta itseäkin jännittää. Vaikka tietää paljon mitä pitää ottaa huomioon sitä valitessa, niin aina on myös paljon mitä ei tiedä. Tätä paikkaa mihin menen tutustumaan on varauksetta suositeltu...toivotaan että on hyvä! Perusrutiinit onnistuu varmaan joka toimistolta, mutta haluaisin nimenomaan sellaisen, josta saa vinkkejä, tietoja ja kikkoja käyttöön.

Lakimiehen apua ei ole tarvittu, mutta jonkun hostelleja pystyynlaittaneen apua olisi kyllä kelvannut. Olen käytännössä selvittänyt aivan kaiken alusta asti itse ja homma ollut välillä aika pirun raskasta. Työ- ja elinkeinotoimistosta yritysneuvojalta on saanut noissa "koukeroissa" korvaamatonta apua. Voisin kirjottaa vaikka aikajärjestyksessä listan siitä mitä on tullut suurinpiirtein tehtyä..

..ja nyt odottelu senkuin jatkuu :)