maanantai 5. huhtikuuta 2010

Dream Hostel Tampere - vihdoin auki!

Laiska...kiireinen...huonomuistinen...blaablaablaaa

Syitä blogin hitaaseen päivitystahtiin on varmasti paljon, mutta annetaan menneiden olla ja puhutaan siitä mitä nyt on. Hostelli on vihdoin auku, ja Tampere sai kauan kaipaamansa lisän majoituspuolelle.

Viimeisestä viestistä on rutosti aikaa. Silloin huoneita vielä viimeisteltiin, nyt lähes kaikki huoneet ovat jo valmiina. Viimeisinä viikkoina remontti ei valokuvauksellisessa mielessä edistynyt juuri ollenkaan. Sähköistys, putkihommat ja viimeistely vei paljon aikaa.

Viimeisten viikkojen aikana lattiat päälystettiin, respa ja keittiö rakennettiin, valoja säädettiin ja tehtiin suoraan sanottuna pirusti hommia, että paikka saadaan auki aikataulussa. Matkan varrella sattui pieniä kommelluksia, mutta ei miään niin vakavaa että siitä edes värittämällä olisi saanut juttua aikaan.

Remontin viimeiset päivät meni paikkoja siivotessa. Meidän oli määrä avata ovet torstaina, joten edellinen viikonloppu meni kärrätessä pölyä pihalle. sähkäri laittoi lamppuja ja talkooväki siivosi minkä kerkesi.(kiitos isä, äiti, jussi, juuli, outi ja lapset, appiukko, matias ja muut ketkä on jeesannut!). Koko remontti oikeastaan kulminoitui sitten tiistaipäivään, jolloin oli sekä palo- että rakennustarkastajan vierailun vuoro.

Jos ollaan ihan rehellisiä, niin koko remontin aikana ajatukset on ollut vain remontissa ja sen etenemisessä. Tiistaina sitten totuus valkeni, että jos tarkastukset nyt menee läpi, niin pitkäaikainen (ja -kestoinen) unelma olisi vihdoin totta; jos palotarkastus menisi läpi, saisi vieraat ottaa suoraan sisään.

Palotarkastus siis jännitti, mutta meni lopulta mukavasti läpi ja tarkastaja oli todella mukava ja asiantuntija, itsekin reilireissulla tossuja kuluttanut matkamies. Kun sanat "tilat voidaan ottaa käyttöön vaikka samantien" tulivat tarkastajan suusta, niin fiilis oli kyllä helvetin hyvä.

Sitten iski paniikki, paikka kuntoon torstaiksi!! Kiitos ahkerien työntekijöiden ja puolille öin kestävien siisvoustalkoiden, hostelli saatiin tosiaan auki juuri silloin kun piti! Ensimmäinen, walk-in asiakas, astui ovista sisään n. 9.30 aprillipäivänä. Ilmeisesti on viihtynyt, sillä majailee edelleen huoneessa 3 :)

Huonekalut saatiin vasta torstai iltapäivällä ja sohva tulee ensiviikolla, suihkuista puuttuu koukut ja Viron erikoissängyt ei ole vielä kasattu... mutta pääasia on se, että ovet on auki ja palaute ollut äärimmäisen positiivista. Tästä on hyvä jatkaa!

Käpin Tommin ottamia "virallisia" kuvia löytyy nettisivuilta osoitteesta www.dreamhostel.fi. Tommi lupaili ottaa vielä toisen satsin kuvia kun saadaan sisutukset kuntoon.

tälläistä siis täällä, hostelli pyörii ja väkeä on ollut ihan mukavasti. tästä lähtien pävittelen vähän mitä hostellin arkeen kuuluu!

1 kommentti:

ilona kirjoitti...

Hei hienoa! Varmasti valtava työ takana.

ONNEA suuresti!!