maanantai 7. syyskuuta 2009

Työntekijöiden valinnasta

Heti alkuun JÄTTIMÄISET kiitokset kaikille tähän mennessä hakeneille. Haku ei ole ollut voimassa missään maamme suurimmissa työnhakumedioissa, mutta hakemuksia on tullut silti reilusti enemmän kun odotimme, eli kiitokset tosiaan siitä! Ihmisiä tuntuu usein kiinnostavan nippelitieto, joten valotetaan vähän kuinka paljon taantuman aikana kiinnostusta herättää pienehkö hostellihanke suurehkolla paikkakunnalla:

Hakijoita tähän mennessä saapunut aika tarkkaan 70. Hakijoista selkeä enemmistö on naisia (miehiä taisi olla alle 10). Mahtavinta on se, että hakemuksista ns. riman alittajia ei ole kuin ihan muutama ja näistäkin näkee heti että hakemus on aikalailla sama mikä lähetetään useampaan firmaan. Ulkomaalaisten osuus hakijoista on n. 15kpl. Ulkomaalaiset hakijat jakaantuu selkeästi kahteen ryhmään: hostellista tietäviin sekä asiasta kiinnostuneisiin sekä niihin, kenelle kelpaa aivan mikä tahansa työ.

Loistavia ja ennenkaikkea piristäviä hakemuksia saapui siis kymmennittäin. Hakemuksia on luettu läpi moneen kertaan ja sopivia henkilöitä puntaroitu monelta kantilta: persoonallisuus mikä välittyy hakemuksesta, kielitaito, työkokemus, koulutus, muu osaaminen jne.. sopivan sekoituksen etsiminen on hauskaa puuhaa :)

muutama ns. varma haastateltava totta kai tässäkin haussa oli, mutta kaiken kaikkiaan haastatteluihin kutsutaan aika paljon väkeä, sen takia että oikeasti näkee millaisesta ihmisestä on kyse. On hienoa päästä näkemään hauskimpien hakemusten lähettäjät ihan naamatusten :)

Vielä ei kannata kuitenkaan penkin reunalla istua ja odotella, kutsut haastateltaville sekä tieto muille hakijoille lähtee viikolla 38 tai 39.. eli siihen asti pidetään kaikkia jännityksessä. Tämä ei siis ole kiusantekoa, muutama muu asia vaan vaatii selvittelyä ennenkuin työntekijävalinnoissa voidaan edetä.


Tälläistä tällä viikolla hostellirintamalla, hitaasti taas edetään mutta ei hosumalla hyvää saa aikaan joten otetaan iisisti..


Ville

2 kommenttia:

Tapio F. kirjoitti...

Heip!

Kovasti olin tästä aikaisemmin kiinnostunut yms. mutta jotenkin sitten unohtui täysin, kunnes nyt palaillaan taas elävien kirjoihin.

Onkohan mahdollista vielä saada työhakemusta sisään? Saattaisi löytyä kiinnostusta kyseiseen hommaan, mutta ei tullut muuta osoitetta vastaan kun tuo hotmaili, heitetäänkö sitten sinne vai miten? :)

Ville kirjoitti...

No perhana, oon koittanu saada sitä hotmail osotetta pois ja jotain järkevämpää tilalle.. kun en sitä koskaan käytä. vielä ehtii kyllä hienosti, laitappa vaikka osoitteeseen applications(at)dreamhostel.fi!!

Jään odotteleen mielenkiinnolla :)