keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Projekti käyntiin - ensivaikutelmia toimitilasta

Paljon turhaa työtä tehneenä osasin heti pyytää välittäjältä pohjakuvat kiinnostukseni kohteesta. Odottelin meiliä innoissani ja postin kilahtaessa inboxiin nousi hymy väkisinkin huulille.. muutamaa outoa arkkitehtonista merkintää lukuunottamatta tila oli loistava, selkeästi kooltaan ja pohjaratkaisultaan paras tähän menessä. Olen kuitenkin sitä ihmistyyppiä joka mielellään oppii virheistä ja vastoinkäymisistä joten oli syytä pitää vielä jalat maassa. Tein kotona laskelmia tilankäytöstä, asiakaspaikkamäärästä ja koitin ympätä huoneisiin kaikki tarvitsemani oheispalvelut. Kriittisen tarkastelun jälkeen uskalsin varata esittelyajan kiinteistövälittäjältä.

Kun viestin otsikossa puhutaan projektin käynnistämisestä, voitte varmaan arvata että tilat miellyttivät! Ne oudot, kuvissa näkyneet alueet eivät olleetkaan mitään sokkeloista käytävää, vaan avointa vastaanottotilaa, respa jökötti juuri siinä paikassa missä sen pitikin, huoneiden ovet oli numeroitu ja yhteiset tilat sekä keittiökin löytyi valmiina tiloista. Ensimmäinen kysymykseni taisi olla että "koska saa kantaa sängyt sisään?". Uskaltanen laittaa tähän väliin pari kuvaa kohteesta, siinä kunnossa kun se oli (ja on vielä) kun sinne ensi kerran pääsin:



Toimitilat näyttää vielä hyvin toimistomaisilta, mutta todella suuri plussa on erillinen respahuone, jonka saa ovella lukkoon. Tällöin esim yövuorossa yksin oleva voi lyödä oven lukkoon ja olla olohuoneessa firman kännykkä taskussa. Kiitosta vielä paikalle seuraavista asioista: ovipuhelin, paloilmoitinjärjestelmä, liiketunnistinjärjestelmä (mitä sillä tekee?),joka huoneessa valmiiksi netti (halutessa) ja vaikka mitä.

koska blogi olisi aika tylsä jos kaikki menee niinkuin elokuvissa niin kerrottakoon jo etukäteen että ei kaikki sentään täydellistä ollut..siitä lisää myöhemmin.

Jatketaan kuitenkin ensivaikutelman parissa. Tutkailin siis tiloja ja hienolta näytti, olen nukkunut PALJON kämäsemmissä hostelleissa ja viranomaisilta ei tarvisi mitään kysyä, niin olisin ollut (silloin) valmis aloittamaan toiminnan vaikka samana päivänä. tottakai pinnat maalataan ja hostellista tehdään viihtyisä, mutta teoriassa en tuolloin nähnyt hommalle mitään esteitä.

Asiakaspaikkojen määrästä en vielä viitsi kauheasti ääntä pitää, mutta huoneista voi kertoa sen verran että niitä tulee olemaan joka lähtöön, aina yhden hengen luukusta isompaan dormiin. Tässä kuva yhdestä huoneesta:



Sijainnista ei puhuta vielä muuta, kuin että se on hyvä :)

Jotta teksti pysyisi jäsenneltynä, niin en höpise toimitiloista enempää. Tältä ne näytti ja niinkuin sanottu, olin supertyytyväinen! Nyt oli motivaatio huipussaan ja rupesin sitten opiskelemaan majoitustoimintalakia sun muita pykäliä ja ajamaan hanketta raivolla eteenpäin.

Ei kommentteja: